Goed voor eigenaars én huurders of kopers

Waarom een EPCHet EPC attest is goed voor eigenaars én huurders of kopers. Het informeert namelijk op een neutrale manier de potentiële koper of huurder van een pand over de energiescore van een woning. Als u als verkoper of verhuurder investeerde in energievriendelijke maatregelen, is het fijn om dat op een objectieve manier aan uw potentiële huurder of koper te laten zien. Zo geldt ook dat elke kandidaat koper of –huurder graag op een ondubbelzinnige manier geïnformeerd wordt over het energieverbruik van de woning die hij op het punt staat te betrekken.

Heeft u een EPC nodig? Vraag uw EPC hier aan!

Informatie en bewustmaking

Het EPC attest kadert ook in de pogingen van de overheid om via informatie mensen bewuster te maken van de manier waarop ze met energie omspringen. Het is een vorm van bewustmaking. Wie een negatief EPC attest afgeleverd krijgt, zal daar bij renovaties rekening mee houden. Zo investeren nieuwe eigenaars in milieuvriendelijker wonen én in een daling van hun eigen energiefactuur. Want wie isoleert of een zuiniger verwarmingsinstallatie plaatst, merkt dat niet alleen aan zijn wooncomfort, maar ook aan zijn energieverbruik.

Verplichte vermelding in advertenties

Gaat u uw pand verhuren of verkopen? Dan zal u daar ongetwijfeld ook mee adverteren. Het is verplicht om op elke advertentie de EPC waarde van uw woning te vermelden, ook in de etalage van de makelaar. Zodra uw pand op de woningmarkt komt, hebt u dus een EPC attest nodig. Omdat een deskundige ter plaatste moet komen kijken, neemt dat enige tijd in beslag.

Vraag dus nu uw EPC aan via deze website, als u uw pand wenst te verhuren of te verkopen.

Vermijd boetes

Een slechte EPC score is geen probleem. Wat ook de EPC waarde van uw woning is, u zal uw woning altijd mogen verkopen of verhuren. Het niet kunnen voorleggen van een EPC attest, of het ontbreken van de juiste informatie op een advertentie, kan wel leiden tot een boete. Het Vlaams Energieagentschap (VEA) voert regelmatig steekproeven uit om de aanwezigheid van een geldig EPC te controleren. Een eigenaar die niet aan de wetgeving voldoet, riskeert een boete tot € 5.000!

Zorg dus dat u steeds een geldig EPC attest kan voorleggen. Vraag uw EPC hier aan.

Vraag hier uw EPC aan

Veelgestelde vragen

Bent u van plan uw woning te verhuren of verkopen en hebt u nog geen EPC?

Stel uw vraag!Onze klanten vertellen

Mijn vriend en ik besloten een tijdje terug om een nieuw huis te kopen en ons oud huis te verhuren. Mijn vader vertelde me dat we dan zeker een EPC-attest moesten hebben. Na wat Googelen vonden we alle informatie die we nodig hadden terug op Mijn EPC. We konden daarnaast ook meteen een afspraak maken voor de keuring zelf. Top!

Tine Verstraete
Tine Verstraete