Dé infosite over het EPC

EPC WaardenOp Mijn EPC vindt u alle informatie over het EPC attest. U vindt hier het antwoord op vragen als:

  • Wat is een EPC waarde?
  • Wat is een goede EPC waarde?
  • Wat kost een EPC attest?
  • Wat is de prijs van een EPC keuring?

Wij informeren u over het belang van het EPC attest én over de procedure om uw EPC aan te vragen. U moet de aanvraag namelijk tijdig indienen, want de energiedeskundige moet ter plaatse komen om een inspectie te kunnen uitvoeren. Bovendien is het verplicht om het attest in uw bezit te hebben vanaf het moment dat u uw woning verkoopt of verhuurt. Deze site geeft u een extra woordje uitleg over het hoe en het waarom van het EPC.

Bent u al voldoende geïnformeerd? Vraag dan hier uw EPC attest aan.

Alle informatie over het EPC op één plaats

Het is belangrijk om de bestaande informatie rond het EPC en de energiescore te bundelen. Dat is de bedoeling van deze website. We informeren zowel eigenaars die op het punt staan hun pand te verkopen of te verhuren als potentiële huurders of kopers die willen weten of hun droomhuis een goede EPC waarde heeft. Welke informatie u ook zoekt aangaande het EPC certificaat, u vindt ze op deze website. Zo is het ook mogelijk om uw EPC attest rechtstreeks via deze website aan te vragen.

Moet u een EPC attest kunnen voorleggen?

Gaat u uw woning of appartement volledig verkopen of verhuren? Dan heeft u in principe een EPC attest nodig voordat u uw pand op de markt brengt. Enkel in uitzonderlijke gevallen is een EPC niet verplicht. Een EPC is niet verplicht in situaties waarbij er bijvoorbeeld op het moment van de verkoop geen verwarming in het pand aanwezig is. Of ook als er al een bestaand en geldig EPC certificaat aanwezig is. U vindt meer details over de verschillende situaties waarin een EPC wel of niet verplicht is, op deze website.

Is een EPC attest verplicht in uw geval? Vraag het dan hier aan.

Hoe vraagt u een EPC attest aan?

U kan een EPC keuring aanvragen bij een erkende energiedeskundige van het Type A. Nadat die u een offerte heeft toegestuurd, wordt er een afspraak gemaakt voor de keuring bij u ter plaatse. Nadien zal u het EPC attest voor uw woning of appartement ontvangen, samen met de aanbevelingen ter verbetering van de energiescore die de expert heeft genoteerd.

U kan uw EPC attest hier meteen aanvragen. U wordt snel door onze erkende energiedeskundige gecontacteerd.

Bent u van plan uw woning te verhuren of verkopen en hebt u nog geen EPC?

Stel uw vraag!Onze klanten vertellen

Mijn vriend en ik besloten een tijdje terug om een nieuw huis te kopen en ons oud huis te verhuren. Mijn vader vertelde me dat we dan zeker een EPC-attest moesten hebben. Na wat Googelen vonden we alle informatie die we nodig hadden terug op Mijn EPC. We konden daarnaast ook meteen een afspraak maken voor de keuring zelf. Top!

Tine Verstraete
Tine Verstraete